Vier Nederlandse darters slaan toe op slotdag Q-School PDC

Op de slotdag van de Qualifying School wisten maar liefst vier Nederlanders een tourkaart te bemachtigen voor de Pro Tour van de PDC. Yordi Meeuwisse en Vincent Kamphuis wisten op de slotdag van de Q-School het toernooi te winnen. Dick van Dijk en Ron Meulenkamp pakten via de ranking een tourkaart, het klassement over alle vier de dagen.

Meeuwisse en Kamphuis stonden eerder deze week al eens in de finale. Meeuwisse won nu van onder meer Richie Howson, Adam Hunt, Mick Todd en in de finale van Meulenkamp. Voor Meulenkamp bleek zijn finaleplek nipt genoeg voor een tourkaart. Hij bracht zijn totaal op tien punten en pakte daarmee als veertiende via de ranking en laatste een tourkaart.

Kamphuis won van Scott Taylor, Stuart Stubbs, James Young, Jamie Kelling, Joey ten Berge en in de finale van Mark Walsh. Ten Berge haalde de halve finale en bracht zijn totaal op negen punten. Dit is één punt te weinig en is nu vierde reserve. Ten Berge mag komend seizoen meedoen aan de Challenge Tour van de PDC en aan de kwalificaties voor de, UK Open Euro Tours, WK en Grand Slam of Darts. Mochten er nu vier tourkaarthouders zich afmelden voor Player Championship, dan zou Ten Berge alsnog als vierde reserve mee kunnen doen. 

Dick van Dijk bracht met zijn plek in de halve finale punten en won als derde via de ranking een tourkaart. Ook hij mag de komende twee jaar uitkomen op het hoogste niveau van de PDC. Alle uitslagen van zaterdag zijn hier te vinden. 

Tourkaartwinnaars
Dag één: John Bowles, Simon Stevenson, Andy Parsons, Ricky Williams
Dag twee: Jonathan Worsley, James Richardson, Ted Evetts, Ryan Meikle
Dag drie: Ray Campbell, Jeffrey de Graaf, Tony Newell, Brian Woods
Dag vier: Ryan Palmer, Ross Smith, Yordi Meeuwisse, Vincent Kamphuis
Q-School ranking: Mark Walsh, John Michael, Dick van Dijk, Harry Robinson, Mark Barilli, Matt Clark, Terry Temple, Darron Brown, Dennis Smith, Mick McGowan, Simon Preston, Matthew Dennant, Robert Owen, Ron Meulenkamp. 

Het dartseizoen begint over twee weken met The Masters, een toernooi met de zestien beste darters van de PDC. Voor de andere darters begint het seizoen begin februari met de UK Open Qualifier.