Dode en slachtoffers bij ongeluk A2

Door een ongeval op de A2 bij Maarssen is woensdagmorgen een dode gevallen. Zeven mensen raakten gewond, van wie enkelen er ernstig aan toe zijn. Ze zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeluk gebeurde rond 9.30. Volgens de politie is een auto vanuit Amsterdam richting Utrecht met zeer hoge snelheid op zijn voorganger ingereden. Die sloeg vervolgens over de kop. De bestuurder van deze auto is gewond en aangehouden door de politie. Volgens getuigen kwam de automobilist met een snelheid van meer dan 200 kilometer per uur over de vluchtstrook voorbijgeraasd. Daarbij reed de bestuurder in op de auto van een jong gezin.

Volgens de politie waren er twee auto's bij betrokken. Eerder werd nog gemeld dat er ook twee vrachtwagens bij het ongeluk betrokken waren, maar dat bleek niet juist. Er waren veel hulpdiensten opgeroepen, waaronder twee traumahelikopters en ambulances.

De weg van Amsterdam richting Utrecht is afgesloten. Het verkeer kan via de parallelrijbaan, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID). Op de weg is het een enorme ravage. De politie verwacht dat de weg tot 15.00 uur dicht blijft. Doorgaand verkeer kan beter omrijden vanaf knooppunt Holendrecht via de A9, de A1, en de A27.

Dode en slachtoffers door ongeluk A2
Dode en slachtoffers door ongeluk A2 (Foto: ANP)