Terreurdreiging: concertgangers blijven thuis

Terrorisme werkt prima. Na de aanslag tijdens het concert van de Eagles of Death Metal, lijken veel muziekliefhebbers en bezoekers van Holland Zingt Hazes, eieren voor hun geld te kiezen. Genoeg mensen kiezen ervoor om de avond veilig op de bank door te brengen, in plaats van het risico om in Allah's naam een kogel te vangen.

Het gevolg van de slachtpartij in Bataclan was van de week al te merken in het Amsterdamse (het is net geen Duivendrecht) Ziggo Dome. De Prodigy speelde woensdagavond, maar vlak voor het concert kwamen opeens honderden kaarten vrij via verhandelsites als Ticketswap, Marktplaats en Ticketstarter.

Bij eerstgenoemde site werden nog eventjes 700 tickets verhandeld voor de nog altijd populaire Britse band. Kaarten die via de reguliere verkoop 39 euro hadden gekost, gingen veelal voor minder dan een tientje van de hand. Ook het concert van Alt-J vanavond, kon voor minder dan 20 euro bezocht worden. Een buitenkansje, zo meldt de schrijver van dit stuk ruim NA het concert. :-(

Hetzelfde gold voor het concert van Nightwish, aan de andere kant van hetzelfde pleintje, in de Heineken Music Hall.

Mogelijk schrokken veel bezoekers zich een hoedje van de mail die ze hadden gehad omtrent het optreden van The Prodigy. Organisator Mojo waarschuwde hierin voor een lange wachtrij, omdat bezoekers intensief gefouilleerd zouden worden. Rug- en weekendtassen waren haram verklaard, de band had verzocht die buiten de concerthal te houden.

Wellicht hebben ze 'Poison' opgedragen aan de heren van de IS.

Concertfilm The Prodigy in Nederlandse bioscopen (Novum)En wie niet springt...