Jongen (16) aangehouden voor dreigtweet

De politie heeft een 16-jarige Rotterdamse jongen opgepakt omdat hij zaterdag dreigtweets zou hebben gestuurd over vlucht AF1741 van Air France van Schiphol naar Parijs. In de berichten werd onder meer gemeld dat op deze vlucht wat zou gebeuren en er werd de link gelegd met de aanslagen in Parijs, meldt de politie.

Het betreffende toestel bleef daarom zaterdag uren aan de grond na het verschijnen van de tweets. Ook een deel van de luchthaven, waaronder het panoramadak, werd ontruimd. Na een grondige doorzoeking werd niets verontrustends aangetroffen en kon het vliegtuig alsnog vertrekken.

Volgens de politie bleken de dreigtweets vanuit meerdere accounts te zijn verstuurd. Eén daarvan was te herleiden naar de 16-jarige jongen.

Kwajongensstreek
In zijn de woning zijn computers en een telefoon in beslag genomen. De politie houdt er rekening mee dat het om een "kwajongensstreek" kan gaan, maar is nog niet klaar met het onderzoek.

De jongen werd zondagavond aangehouden en in voorarrest geplaatst, maakt de politie dinsdag bekend. Hij wordt woensdag voorgeleid aan de onderzoeksrechter.

Jongen (16) aangehouden voor dreigtweet
Jongen (16) aangehouden voor dreigtweet (Foto: ANP)