Platini: "Niks mis met mijn betaling"

Michel Platini heeft in een statement uitgelegd waar de dubieuze betaling aan zijn adres door Sepp Blatter in 2011 vandaan is gekomen. Blatter trad eerder dit jaar terug als voorzitter van wereldvoetbalbond FIFA. Hij wordt al jaren genoemd in allerlei schandalen. Ook een betaling van 1,8 miljoen euro in 2011 werd door het Openbaar Ministerie in Zwitserland als verdacht aangemerkt.

Volgens het OM kon de FIFA niet beter worden van de betaling die zij deed aan het adres van UEFA-voorzitter Platini. In een statement laat laatstgenoemde weten dat er geen vuiltje aan de lucht is. "We hebben in het verleden afspraken gemaakt over de betalingen inzake adviserend werk voor de FIFA. Het voelde goed om mij te verantwoorden over deze zaak. Ik vind het prettig om mee te werken met alles wat er voor nodig is om de voetbalwereld schoon te krijgen", aldus Platini.

De Zwitserse justitie verhoorde Platini vrijdag als getuige in een juridisch onderzoek naar FIFA-baas Blatter. De Zwitser wordt verdacht van fraude en bestuurlijke misstanden.