Star Citizen krijgt schepen voor meerdere crewleden

Op Gamescom heeft Chris Roberts, de bedenker van Star Citizen, een nieuwe demonstratie gegeven van zijn game. In de demo, genaamd 'multicrew demo', wordt getoond hoe met meerdere mensen schepen bediend kunnen worden.

Zo kan de ene persoon een ruimteschip besturen terwijl speler twee plaats neemt achter een kanon. In de demo zijn ook enkele dogfights getoond en de werking van een systeem genaamd quantum drive, waarmee grote afstanden ineens kunnen worden afgelegd. "Ik ga er vanuit dat mensen samen hun eigen soort van verhaallijnen maken. Er zijn allerlei locaties die je samen kunt bezoeken, waar bijvoorbeeld AI gespawnd kan worden". Verder gebruikte Roberts nog de woorden 'team oriented stuff', waarmee de nadruk lijkt te liggen op coöperatieve gameplay.

Vorige maand berichtten we nog over de beschuldigingen die ontwikkelaar Cloud Imperium Games voor de kiezen kreeg van critici. Star Citizen haalde bij de fondsenwerving tot nu toe ruim 86 miljoen dollar op. De game ging in 2011 in ontwikkeling, exclusief voor pc. Bekijk hieronder de multicrew demo van Star Citizen.