Buschauffeur Arriva weigert vrouw met boerka toegang tot bus

Een buschauffeur van vervoersbedrijf Arriva weigerde een vrouw toegang tot de bus, omdat ze een boerka droeg. Het gebeurde op buslijn 327 tussen het Brabanste Oosterhout en Tilburg. 

Op de korte video die de vrouw zelf maakte is te zien dat ze inderdaad de bus niet in mag. De vrouw gaat een aanklacht indienen tegen de chauffeur. 

Arriva erkent het incident en zegt later vandaag met een verklaring te komen.

Update 17.22 uur
De buschauffeur heeft de vrouw ten onrechte geweigerd. Arriva biedt daarom haar excuses aan en pakt het incident intern op met de chauffeur. De hele verklaring staat hieronder.

‘Alleen wanneer iemand met een vervoerbewijs reist met daarop een pasfoto (zoals een persoonlijke OV-chipkaart), moet deze persoon zich kunnen identificeren. Wij willen als Arriva onze excuses aanbieden aan deze vrouw.’

‘De buschauffeur heeft de vrouw ten onrechte geweigerd. Het incident wordt intern met de chauffeur opgepakt. Daarnaast brengen we de regels hieromtrent opnieuw onder de aandacht bij onze chauffeurs, zodat er geen onduidelijkheid bestaat over het beleid. De desbetreffende vrouw heeft nog geen contact met ons opgenomen betreffende het incident.’