Onno Hoes eist rectificatie van PowNed

Burgemeester Onno Hoes van Maastricht eist vrijdagmiddag bij de rechtbank in Amsterdam dat PowNed de items rectificeert die vorig jaar zijn gemaakt met een verborgen camera.

Hoes spande een rechtszaak aan tegen PowNed en Robbie Hasselt die hem heimelijk filmde tijdens twee afspraakjes. De twee hadden elkaar via sociale media leren kennen. Hasselt publiceerde op zijn weblog gegevens uit de werkagenda van de burgemeester en privéberichten die ze uitwisselden.

Hoes eist vrijdag onder meer een verbod op verder gebruik van de tv-beelden. In een later stadium eist hij een schadevergoeding. Hoes vindt dat hij zonder geldige reden in de val is gelokt en in zijn eer en goede naam is aangetast. De uitzendingen van de ontmoetingen in het programma PowNews was voor Hoes in december reden om zijn vertrek als burgemeester aan te kondigen.

Het Openbaar Ministerie besloot in mei de aangifte van Hoes tegen PowNed te seponeren. Volgens het OM was er geen sprake van strafbare feiten. Nu zet Hoes door met deze civiele rechtszaak.