'Dark Souls 3-screenshots en gameplay-info gelekt'

YouTube-kanaal 'The Know' claimt screenshots en informatie in handen te hebben van Dark Souls III. In een recente video op hun kanaal doen ze de details uit de doeken en bespreken ze de verkregen informatie.

Eerder deze week werd al gesugggereerd dat Dark Souls III aangekondigd zou worden tijdens de aankomende E3. De heren van The Know hebben er in het verleden al eens naast gezeten, maar de screenshots zien er aardig plausibel uit. Onder de screenshots staat het filmpje van The Know.

Herkenbare elementen in het beeldmateriaal betreffen onder andere het duistere, middeleeuwse fanatsysfeertje, bekend uitziende harnassen en uit de kluiten gewassen vijanden. De architectuur zou zo uit Lordran of Drangleic kunnen komen, de domeinen uit respectievelijk Dark Souls en Dark Souls II. De graphics hebben ook veel weg van From Software's meest recente titel Bloodborne.

Volgens The Know introduceert Dark Souls III een aantal nieuwe gameplayconcepten, zoals de optie om vijanden op te offeren om zodoende andere spelers' wereld binnen te dringen, en een 'heat up'-mechanisme voor bazen, dat hun gedrag beïnvloedt. Verder zijn er 100 nieuwe wapens, 40 nieuwe armor sets, special moves die je kunt leren in 'sword fighting arts' en tot vier spelers gelijktijdig in de game. Ook zou het volgens de geruchten mogelijk zijn om je eigen bonfire aan te leggen.

De bron meent dat de game uitkomt voor PlayStation 4 en Xbox One, en is een pc-versie 'onderhandelbaar'. Vermoedelijk komt de game in 2016 uit. Uiteindelijke details van From Software zelf hopen we natuurlijk op de aankomende E3 te horen. Bekijk de screenshots hieronder en oordeel.