Vettel: "Ecclestone kan kaartjes goedkoper maken"

Ferrari-coureur Sebastian Vettel zit er niet mee dat Formule 1-baas Bernie Ecclestone de Duitser en zijn landgenoot Nico Rosberg niet van commercieel toegevoegde waarde van de sport vindt. Die uitspraak kwam doordat de Grand Prix van Duitsland dit jaar niet op de kalender staat en de Duitse toeschouwers massaal afhaken.

Ecclestone riep vorige week: "Sebastian Vettel doet ook niet veel voor de Formule 1. Mensen zouden hem op straat nauwelijks herkennen." De Brit wil dat de Duitser zich meer inzet om de sport in zijn eigen land te promoten.

Vettel liet zich tegenover het Canadese CBC niet onbetuigd. "Om eerlijk te zijn denk ik dat Bernie zich in een veel beter positie bevindt om kaarten te verkopen dan ik. Hij zou de prijzen bijvoorbeeld minder hoog kunnen maken."

Dit weekend staat de Grand Prix van Canada op de kalender. Vettel kijkt net als veel andere coureurs uit naar het evenement. "Dit is één van de mooiste races die we hebben in het seizoen. Ik vind dat het circuit veel uitdagingen biedt, ook verborgen uitdagingen. Maar ook vanwege de fans is het mooi, zij geven ons veel aandacht. De hele stad lijkt de Grand Prix te hebben omarmd."