Ecclestone: "Rosberg en Vettel niet goed voor de knaken"

Volgens Formule 1-baas Bernie Ecclestone zijn de coureurs Nico Rosberg en Sebastian Vettel niet goed voor de sport. Beide Duitsers hebben te weinig aanhang en hebben hun persoonlijkheden ervoor gezorgd dat de populariteit van de F1 in Duitsland fors gedaald is, zo heeft Ecclestone aan de officiële site van de Formule 1 laten weten.

Dit jaar ontbreekt de Grand Prix van Duitsland op de kalender vanwege een gebrek aan financiële middelen. Rosbergs teamgenoot Lewis Hamilton is in zijn Groot-Brittannië wel populair. "Als het op Formule 1 aankomt ben ik een grote fan van Lewis omdat hij een goede promotor van de sport is. Vanuit zakelijk oogpunt gezien, sorry Nico maar ik moet dit zeggen, jij levert mij niet zoveel knaken op."

"Het klinkt wat harder dan ik het bedoel, maar jij hebt jammer genoeg niet de Duitse fans aan jouw zijde staan. Het schrappen van de Grand Prix van Duitsland toont wel aan dat Duitsland een belabberde markt voor de Formule 1 is. Aan de andere kant van het kanaal in Groot-Brittannië is Lewis een held. De Britten houden van de Formule 1. Sebastian Vettel doet ook niet veel voor de Formule 1. Mensen zouden hem op straat nauwelijks herkennen. De sport mist uitgesproken figuren."

Ook de teambazen moeten meer doen om zich bekend te maken. "Haal bij Toto Wolff het Mercedes-shirt weg en niemand herkent hem." De nieuwe Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene voegt volgens Ecclestone geen elan toe. "Alleen voor hemzelf en niet voor Formule 1."