Trijntje kiest definitief voor broekpak

Eindelijk is er duidelijkheid in een zaak die Nederland al een week bezighoudt: de jurk die Trijntje Oosterhuis draagt bij het Songfestival in Wenen. De kogel is nu definitief door de kerk: ze gaat niet als 'sletterige weduwe', maar in een soort jumpsuit of broekpak. Uiteraard kan ook die creatie weer op de nodige kritiek rekenen.

Om de outfit van Trijntje was de afgelopen week veel te doen. Tijdens de eerste repetitie in Wenen droeg ze een zwarte jurk met een zeer diep decolleté. Dat leidde tot veel ophef, zelfs internationaal. Zo werd ze als 'sletterige weduwe' omschreven. Bij de repetities daarna koos ze telkens voor een andere outfit. Maandagmiddag verscheen ze in de outfit die nu ook haar definitieve keuze blijkt te zijn.

Maandagavond is de tweede generale repetitie en de outfit die de zangeres daarin draagt, moet ze ook dinsdag dragen tijdens de eerste halve finale. De laatste repetitie is niet op tv te zien, maar is wel belangrijk omdat de vakjury's in twintig landen meekijken en hun punten geven. Die tellen voor de helft mee. Dinsdagavond, tijdens en na de halve finale, mag het publiek stemmen. Rond 23.00 uur is duidelijk of Trijntje Oosterhuis met haar nummer 'Walk Along' een plek in de finale heeft veroverd.

Afgekraakt
En Nederlanders zouden geen Nederlanders zijn als er niet ook over deze jurk werd geklaagd. De creatie wordt massaal afgekraakt, schrijft De Telegraaf. Op Twitter wordt het broekpak onder meer vergeleken met een 'mislukte boerka', een 'ballonnenpak' en een 'jute zak'. Sommigen vinden dat de outfit Trijntje dik maakt. 'Trijntje in een broekpak is net als een hemaworst in een overall.'