Trijntje is bezorgd over belichting

De belichting in de Wiener Stadthalle baart Trijntje Oosterhuis zorgen. De Walk Along-zangeres hoopt met de regisseur van haar songfestivalact Hans Pannecoucke maandag in de repetitie nog even flink te kunnen sleutelen aan het licht op het podium om 'een warmere sfeer' in beeld te brengen.

"Alle acts hebben er last van. De belichting is een beetje kil", vertelde ze maandag aan BuzzE. Oosterhuis staat maandagmiddag in de songfestivalhal in Wenen op het podium voor een belangrijke doorloop. In de avond mag ze nog een keer haar act doen, dan voor de vakjury's die dan meteen hun punten verdelen. Die professionele waardering telt voor de helft mee in de uiteindelijke uitslag. Het Europese tv-publiek mag dinsdagavond tijdens de eerste halve finale de andere helft van het oordeel vellen.

De zangeres is in haar nopjes met de samenwerking met de Belgische regisseur Pannecoucke, die vorig jaar ook de act van The Common Linnets regisseerde. "Het is een kwestie van wederzijds vertrouwen. In dit geval moet ik vertrouwen op zijn deskundigheid. Ik doe waar ik goed in ben, zingen. Hij doet waar hij goed in is." Ze hoopt dat de 'lichtkwestie' voor het optreden maandagavond uit de wereld is, maar als dat niet lukt is er voor Trijntje ook geen man overboord. "Ik ga gewoon mijn longen uit mijn lijf zingen. Ook al moet dat onder een tl-balk. Mijn carrière is niet afhankelijk van die drie minuten."

Ze is nog steeds verbaasd over alle vragen over de uiteindelijke kledingkeuze. "Het is grappig te zien hoe dat uit de hand loopt. Dat is eerlijk waar nooit mijn bedoeling geweest." Of ze haar veelbesproken decolleté-jurk draagt dinsdagavond weet ze nog steeds niet helemaal zeker. "In mijn hart heb ik al een keuze gemaakt. Maar vanmiddag hak ik de definitieve knoop door."