Total War: Warhammer aangekondigd

SEGA kondigt vandaag een nieuwe Total War-titel aan van Creative Assembly. Total War: Warhammer is het eerste project in samenwerking met Games Workshop, de makers van het bekende Warhammer-oorlogsbordspel en de bijbehorende miniaturen.

Het spel biedt in deze nieuwe gedaante opnieuw de combinatie van grootschalige real-time gevechten en een turn-based campagne rondom staatsmanschap, politiek en imperialisme. We zijn gewend de Romeinen of andere oudere oorlogen mee te maken, maar Total War: Warhammer neemt spelers voor de eerste keer in de geschiedenis van de serie mee naar een fantasiewereld. De regels zijn veranderd, en met verandering komt oorlog van ongekende proporties.

Gigantische monsters, vliegende wezens, legendarische helden en stormen van magische kracht nemen plaats op het strijdveld naast duizenden krijgers die elkaar in real-time tactische gevechten ontmoeten.

Total War: Warhammer is de eerste titel uit een trilogie en gaat nog twee standalone delen en aanvullende content packs krijgen. Dit eerste spel wordt binnenkort verwacht voor pc, Mac en SteamOS.