Pussygalore op Go Short Filmfestival

Op de zevende editie van het Go Short kortfilmfestival in Nijmegen, dat gisteren van start is gegaan, krijgen kattenfilmpjes bijzondere aandacht.

Kattenfilmpjes zijn al jaren immens populair op video-sharing websites als YouTube. Denk aan grumpy cat, cat in a box, bange katten, vechtende katten en springende katten. En herinner je je nog de pattycake-spelende katten en pianotalent Nora?

Om het tienjarig bestaan van YouTube te vieren besloot Go Short dan ook een eerbetoon te geven aan deze hilariteit. Er is een speciaal kattenblok voorzien waarin allerlei soorten filmpjes vertoond worden, van kunstzinnige korte films tot virale YouTube-hits. 

Naast kattenfilmpjes is er natuurlijk veel meer te zien op Go Short. Andere filmblokken zijn onder andere Comedy Shorts, Dutch Shorts en  korte films van de Franse regisseur Yann Gonzales. Er werden 93 Europese korte films genomineerd, die kans maken op awards in zes verschillende categorieën. Go Short is van 8 t/m 12 april bij te wonen in LUX, Nijmegen.

Hieronder een uitgebreide kattencompilatie om alvast in de stemming te komen.