Dochter Kurt Cobain is geen Nirvana-fan

Frances Bean Cobain, de dochter van Nirvana-frontman Kurt Cobain en Courtney Love, houdt niet van de muziek die haar vader maakte. "De grungescene trekt me niet zo", zegt Frances Bean Cobain (22) in gesprek met Rolling Stone.

Kurt Cobain pleegde in 1994 zelfmoord. Nooit eerder gaf Frances een interview over het leven na zijn dood. Rolling Stone wilde weten of ze zich nog herinnerde hoe het was om voor het eerst een nummer van hem te horen. "Ik hou eigenlijk niet echt van Nirvana", antwoordt ze. "Ik heb meer met Mercury Rev, Oasis en Brian Jonestown Massacre."

Er zijn ook liedjes van Nirvana die Frances wel bevallen. "Territorial Pissings is een fucking geweldig nummer", vindt ze. "En ik moet altijd huilen als ik Dumb hoor. Dat is een simpele versie van hoe Kurt zichzelf zag, worstelend met drugsverslavingen en het gevoel dat hij niet geschikt was om de stem van een generatie te zijn."

Ook al is ze bepaald geen Nirvana-fan, toch wordt Frances regelmatig met de muziek van Kurt geconfronteerd. "Op mijn vijftiende realiseerde ik me dat ik niet om hem heen kon. Zelfs als ik in de auto zat en de radio aanzette, hoorde ik mijn vader. Hij is groter dan het leven zelf. En onze cultuur is geobsedeerd door overleden muzikanten."

"We zetten ze graag op een voetstuk", vervolgt Frances. "Als Kurt gewoon de zoveelste gast was die zijn gezin op de meest verschrikkelijke manier had achtergelaten.. Maar dat was hij niet. Hij inspireerde mensen en groeide daardoor uit tot St. Kurt."