Acht kinderen doodgestoken in AustraliŰ

Zeker acht kinderen zijn gedood bij een steekpartij in de Australische stad Cairns. Een 34-jarige vrouw is gewond geraakt, meldde de Australische zender ABC vrijdag.

De politie kwam om 11.20 uur (lokale tijd) ter plaatse en vond de lichamen van de kinderen, tussen de 18 maanden en 15 jaar, in een huis. Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd. De politie is met veel materieel uitgerukt. Een deel van de straat is afgezet en de media worden op afstand gehouden.

De gewonde vrouw is niet in levensgevaar. De politie kon niet zeggen of de vrouw en de kinderen familie zijn. Wel is de politie bekend met de familie, aldus de lokale krant Cairns Post. Het zou niet gaan om een terreurdaad. Een politiewoordvoerder zei dat het gaat om een "tragische gebeurtenis", maar dat er geen reden is tot paniek. De situatie is onder controle.

Lisa Thaiday, die zegt een nicht van de gewonde vrouw te zijn, verklaarde tegenover de Cairns Post dat een 20-jarige jongen thuiskwam en zijn broers en zussen dood aantrof. De politie verwacht dat het onderzoek naar het incident nog twee tot drie dagen in beslag kan nemen.

Acht kinderen dood bij steekpartij Australië
Acht kinderen dood bij steekpartij Australië (Foto: ANP)