Poolers Europa nemen leiding in Mosconi Cup

De poolers van Europa hebben na de eerste dag een kleine voorsprong genomen in de strijd om de Mosconi Cup, de jaarlijkse wedstrijd tussen de poolers uit Europa en de Verenigde Staten. Europa won drie wedstrijden en de Verenigde Staten twee. Niels Feijen is de Nederlandse troef van het Europese team. 

De avond in het Engelse Blackpool begon met een teamwedstrijd waarbij alle spelers in actie kwamen. Deze wedstrijd ging met 5-1 naar Europa. Het Amerikaanse koppel Corey Deul & Justin Hall was vervolgens te sterk voor Darren Appleton & Karl Boyes (5-3). De Amerikanen kwamen aan de leiding na de zege van John Schmidt op Mark Gray, het werd 5-3. 

Niels Feijen en de Griek Nikos Ekonomopoulos trokken de stand vervolgens gelijk. Het Europese koppel was veel te sterk voor Justin Bergman en Shane Van Boening (5-1). Vooral debutant Bergman speelde een slechte wedstrijd. Feijen en Ekonomopoulos profiteerden daar optimaal van.

De laatste wedstrijd van de avond was een kraker tussen Appleton en Van Boening. Appleton is de wereldkampioen 9-ball van 2012 en Van Boening won afgelopen jaar nog de World Pool Masters. De Engelsman Appleton won uiteindelijk met 5-3 van Van Boening. 

Vanavond gaat de Mosconi Cup verder met opnieuw vijf wedstrijden. Er staan twee solo en drie koppelwedstrijden op het programma. De Mosconi Cup duurt tot en met donderdag, Het team dat als eerste elf punten haalt wint.