Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 42

Het mooie van de bioscoopperiode ná de zomer is misschien wel dat er dan weer ruimte is voor potentiele juweeltjes die middenin de zomer onopgemerkt zouden blijven. Zo is er deze week alweer de vierde keer dat we Scarlett Johansson in een film mogen meemaken, een film over mijnwerkers in Wales, persoonlijke drama's en eigenzinnige familiefilms. En weer een Sinterklaasfilm. Genoeg te zien dus!

Under the Skin

In Under the Skin zien we Scarlett Johansson zoals we haar nog nooit hebben gezien! Laura is een mysterieuze jonge vrouw die mannen aanspreekt en hen verleidt met haar mee te gaan. Als de mannen bij haar thuiskomen, stappen ze een onbekende wereld in en wat volgt tart de verbeelding.

Pride

Het is zomer 1984 - Margaret Thatcher is aan de macht en de Britse mijnwerkersbond staakt. Tijdens de Gay Pride in Londen, besluit een groep homoseksuele en lesbische activisten geld op te halen om de families van de stakende mijnwerkers te ondersteunen. Maar ze stuiten op een probleem: de bond lijkt gegeneerd hun steun te ontvangen. De actievoerders laten zich echter niet uit het veld slaan. Ze besluiten de bond te negeren en de mijnwerkers direct te benaderen. Ze ontdekken een mijnwerkersdorp in de binnenlanden van Wales en trekken er op uit in een klein busje om hun donatie persoonlijk te overhandigen. Een buitengewoon verhaal over twee totaal verschillende gemeenschappen die zich verenigen voor een gezamenlijk doel.

The Judge

In The Judge speelt Robert Downey Jr. de advocaat Hank Palmer. Hij keert terug naar zijn geboortedorp als zijn vader, de plaatselijke rechter met wie hij ruzie heeft, wordt verdacht van moord. Hank gaat op zoek naar de waarheid en al doende worden de banden met zijn familie hersteld.

A Walk Among the Tombstones

New York is in de greep van een reeks brute moorden. Wanneer de vrouw van een invloedrijke crimineel wordt ontvoerd en de seriemoordenaars losgeld eisen, kan de drugsdealer onmogelijk naar de politie. Hij roept de hulp in van privédetective Matt Scudder (Liam Neeson). Als voormalig NYPD agent is hij de aangewezen persoon om deze zaak tot op de bodem uit te zoeken. Hij bijt zicht vast in het onderzoek en maakt koortsachtig jacht op de psychopaten die de stad terroriseren. Wanneer de enige getuige voor zijn ogen zelfmoord pleegt, lijkt het spoor dood te lopen. Tot Matt onderdeel wordt van het gestoorde spel dat door de moordlustige kidnappers gespeeld wordt.

Gemma Bovery

Wanneer het jonge Britse echtpaar Gemma en Charles hun intrek nemen in een kleine Normandische boerderij, is Martin verheugd. Als grote literatuurliefhebber ziet hij in hen Gustave Flauberts klassieke romanpersonages - en dan heten ze ook nog eens Bovery. Ooit was Martin een bekendheid in Parijs, nu is hij een lokale bakker. Zijn jeugdige ambities en enorme fantasie zijn er echter niet minder om. Het echtpaar Bovery betekent voor hem een ontsnapping uit de routine wanneer hij naast het dagelijks brood ook het lot van deze vleesgeworden romanpersonages begint te kneden. Maar de mooie Gemma is niet van plan een personage te worden - ze heeft 'Madame Bovary' zelfs nooit gelezen. Gemma wil haar eigen leven leiden.

The Best of Me

In het romantische The Best of Me zien schoolgeliefden Dawson (James Marsden) en Amanda (Michelle Monaghan) elkaar na twintig jaar terug tijdens de begrafenis van een oude vriend.

Het leven volgens Nino

Het leven volgens Nino is een buitengewone familiefilm, waarin de vriendschap tussen kind en dier centraal staat. In de film wordt een zwaar thema met lichtheid en humor gebracht. Dit maakt de film tot een gevoelige, stoere en eigenzinnige familiefilm.

De Club van Sinterklaas & het pratende paard

De pieten van De Club van Sinterklaas kijken vreemd op als Amerigo, het paard van Sinterklaas, plotseling kan praten. Nog voor ze kunnen ontdekken hoe dit kan steelt slechterik Jef Vandenare het paard in de hoop er een talentenjacht mee te winnen. Zonder Amerigo kan het Sinterklaasfeest niet doorgaan! Zal het de pieten met behulp van Stijn lukken om het paard op tijd terug te vinden om zo het Sinterklaasfeest te redden?

Je weet waar je deze films kunt vinden!