Uitslag Dinamo Moskou - PSV

PSV heeft zijn tweede wedstrijd in de groepsfase van de Europa League verloren. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd velde Yuri Zhirkov het vonnis door de bal achter keeper Jeroen Zoet te werken.

Na zes minuten kwam Dinamo Moskou voor het eerst dreigend voor het doel van Jeroen Zoet, maar de defensie van de Eindhovenaren kon de poging van Samba onschadelijk maken. In het vervolg kabbelde de wedstrijd voort met hier en daar wat kleine mogelijkheden. Na bijna een half uur spelen nam Adam Maher het doel van keeper Gabulov onder vuur, maar hij zag zijn poging stranden.

Aan het begin van de tweede helft kwam PSV goed weg, nadat Santiago Arías op de hielen van Alexander Büttner ging staan. Zou hij dit iets later gedaan hebben, dan was het een penalty geweest. Twintig minuten voor tijd kreeg Florian Jozefzoon dé kans op de openingsgoal, nadat hij de sluitpost van Dinamo Moskou omspeelde. De bal belandde echter in het zijnet.

Uiteindelijk ging Dinamo Moskou er met de zege vandoor. Diep in blessuretijd schoot Zhirkov uiteindelijk raak, waar een gelijkspel meer op zijn plaats was. Hierdoor blijft PSV op drie punten staan en staat nu tweede in groep E. Later vanavond spelen GD Estoril Praia en Panathinaikos nog tegen elkaar.

Dinamo Moskou

1 - 0

PSV

90+3' Zhirkov 

   
 
 Gele kaart: Douglas (Dinamo Moskou), Arías, Maher, Jozefzoon (PSV)
 
Stadion: Arena Chimki, Moskou
Toeschouwers: 6.500
Arbiter: Borski (Pol)
 
Opstelling:   Opstelling:
Gabulov
Buttner
Samba
Douglas
Hubocan
Vainqueur
Dzsudzsák (Zhirkov/61)
Yusupov
Ionov (Valbuena/73)
Noboa (Kuranyi/68)
Kokorin
  Zoet
Arías
Bruma
Rekik
Willems
Wijnaldum
Hendrix
Maher (Ritzmaier/86)
Narsingh
Locadia
Jozefzoon (Vloet/84)