Drie doden bij monstertruckongeval Haaksbergen

Een monstertruck, een uit de kluiten gewassen auto met hele grote banden, is bij het auto-evenement AutoMotorSportief in Haaksbergen het publiek ingereden. Op dit moment is bevestigd dat er drie mensen zijn overleden, twee volwassenen en een kind. Ook zijn er meerdere (zwaar)gewonden gevallen.

Bekijk hieronder het verloop van het drama.

Update 16.26 uur:
Op dit moment zouden er meerdere traumahelikopters onderweg zijn. Er is opgeschaald naar GRIP 2 wat alleen maar gebeurt in uitzonderlijke gevallen. Volgens de Twitter van Jouw Haaksbergen zijn er meerdere kinderen gewond geraakt.

Bekijk hieronder een video van het ongeluk.

Let op: De beelden kunnnen als schokkend worden ervaren.

 

Update 16.42 uur:
Op dit moment zouden er zo'n 6 personen worden gereanimeerd. Omstanders melden dat er 1 dode gevallen is. Dit is nog niet bevestigd door politie.

Update 16.50 uur:
Inmiddels is er opgeschaald naar GRIP 3. Er zijn veel hulpdiensten ter plekke en nog onderweg. Over de hoeveelheid gewonden en eventueel doden is nog niks bevestigd. Volgens omstanders, en gezien de beelden, zijn er veel gewonden.

Er is ook een SIGMA onderweg. Dit staat voor Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie.

Update 17.12 uur:
Hieronder een nieuwe video. Let weer op dat deze ook weer als schokkend ervaren kan worden.

Update 17.20 uur:
Er is bevestigd dat er een dode bij het drama gevallen is. Daarnaast zijn er meerdere zwaargewonden. De brandweer roept op om weg te blijven. De ME houdt iedereen op afstand.

Update 17.35 uur:
Bij het ongeluk zijn twee kinderen overleden. 15 mensen zijn gewond geraakt. Dat laat burgemeester Hans Gerritsen weten.

Update 17.51 uur:
De informatie verandert nog in deze beginfase. De burgemeester zou hebben bevestigd dat er drie doden zijn gevallen: twee volwassenen en een kind.

Update 18.44 uur:
Het overleden kindje zou zeven jaar jong zijn. Op dit moment zijn er rouwauto's aanwezig en worden er nog steeds mensen afgevoerd vanaf het terrein.

Update 18.57 uur:
Uit eerste berichten zou de oorzaak mechanisch zijn. Het gaspedaal zou blijven hangen.

'De monstertruck zou over een stapel auto's rijden. Hij ging een beetje scheef. Op het moment dat de truck op de grond kwam, gaf hij enorm gas en reed-ie zo het publiek in,' zegt een getuige tegen RTVoost. 'In het begin denk je, dit is een grap. Dit kan niet zomaar gebeuren. Maar dan gebeurt het toch. Ik kan het nog niet beseffen. Het is heel erg. Dit had niet mogen gebeuren. Het is heel erg, want allemaal kleine kinderen staan vooraan om het goed te zien. En daar rijdt de truck zo recht op in. Ik kan me niet voorstellen hoe dat is voor de families.'

Woordvoerder Geerlof Kanis van de organisatie zegt dat er niets mis was met de veiligheid. 'Het publiek stond op 30 tot 35 meter afstand, achter een hek. Zo gebeurt het altijd.'

Vanuit het hele land komen vragen. Zo werd de redactie van RTV Oost gebeld vanuit Leidschendam, daar zou hetzelfde stuntteam eind juli ook in de problemen zijn gekomen: 'Nadat ze de stunt uitvoerde, ging ook daar de auto kapot. Hij moest afgevoerd worden, niks deed het meer.'