Recordgift voor universiteit Harvard

De School voor Volksgezondheid van de Amerikaanse universiteit Harvard heeft een recordgift van 350 miljoen dollar (270 miljoen euro) gekregen. De donatie is de grootste in de lange geschiedenis van de universiteit. Dat heeft Harvard maandag bekendgemaakt. Met het geld wordt onder andere onderzoek naar pandemieën gefinancierd.

De donatie is afkomstig van The Morningside Foundation, een filantropische organisatie die is opgericht door de familie van de in 1986 overleden vastgoedmagnaat T.H. Chan uit Hong Kong. Als dank voor de gulle gift draagt de School voor Volksgezondheid nu de naam van Chan. "Ik denk dat hij erg blij zou zijn dat de school nu onderdeel is van zijn nalatenschap", zei Chans zoon Gerald. "Het past goed bij de manier waarop hij zijn leven leidde en wat hij belangrijk vond."

Decaan Julio Frank zei dat met de donatie onderzoek naar pandemieën, zoals ebola en malaria, kan worden gedaan en bedreigingen kunnen worden aangepakt die voortkomen uit oorlog, armoede en milieuproblemen.