Letterman geeft Rivers koekje van eigen deeg

David Letterman is dinsdagavond weggelopen tijdens het interview dat hij in zijn eigen programma had met Joan Rivers. De talkshowpresentator refereerde daarmee grappend aan een eerder interview van Rivers bij CNN waar de diva kwaad wegliep. Ze was daar, net als bij Letterman, om haar nieuwe boek Diary of a Mad Diva.

"Zeg Joan, je deed onlangs nogal wat stof opwaaien toen je wegliep bij dat programma van, hoe heet ze ook alweer?", was de voorzet van Letterman. "Ach, geen idee hoe ze heet", kopte Rivers gretig in.

"Ze was heel negatief en bevooroordeeld", zei de 81-jarige Rivers over CNN-presentatrice Fredricka Whitfield. "Het leek wel mijn huwelijksnacht."

Letterman wees haar op de kritiek van velen dat het wel een goedkope publiciteitsstunt leek. "Ach, onzin. Ik ben altijd overal voor in. Ik doe reclames voor Activia. Ik voel me nog steeds gepasseerd dat ik die spots voor luiers voor bejaarden niet heb mogen doen. Nu zat Joan Allison daar zo van: hallo, ik ben Joan Allison en terwijl ik met u praat zit ik te poepen. Het was een van de grote reclames van de eeuw."

Daarop besloot Letterman, na even stevig te hebben gelachen, dat het welletjes was. Hij stond op, hing zijn colbertje over zijn stoel en liep de coulissen in.

Rivers nam de gelegenheid te baat om het publiek dan maar in haar eentje te vermaken. Uiteraard ging dat gepaard met de gebruikelijke vunzigheid. "Ik praat wel tegen mezelf. Hi Joan, hoe gaat het? Ja prima. Hoe is jouw seksleven, jij ouwe trut. Ach, mijn vagina is zo droog, dat toen ik laatst in bad ging zitten al het badwater ineens weg was. Zo, en nu naar de reclame."