Vijftien jaar na in stukken zagen vrouw

Een 46-jarige man uit Alphen aan den Rijn moet vijftien jaar de cel in omdat hij zijn vrouw heeft gewurgd en daarna in stukken heeft gezaagd. Dat heeft de rechtbank in Den Haag donderdag bepaald. Tegen de verdachte, Maciej O., was veertien jaar geëist.

Volgens de rechtbank is bewezen dat de Alphenaar zijn twaalf jaar jongere vrouw vorig jaar mei met geweld op haar hals om het leven heeft gebracht. O. zaagde daarna het lichaam van de vrouw kapot. Hij verpakte lichaamsdelen onder andere in een koffer en in vuilniszakken, die hij op negen verschillende plaatsen in de Haarlemmermeer in het water gooide.

O. heeft altijd ontkend dat hij zijn vrouw om het leven heeft gebracht. Wel bekende hij tijdens een eerdere zitting dat hij het lichaam in stukken had gezaagd en daarna dumpte.

De rechters zien echter voldoende bewijs dat O. zijn vrouw ombracht. O. gaf dat in een telefoongesprek met zijn ex-vrouw en de ouders van het slachtoffer impliciet toe, aldus de rechtbank.

Deze geëiste straf doet volgens de rechtbank geen recht aan de ernst van het feit. De rechtbank besloot daarom tot een hogere straf.