'Jezus is fan van Italië'

Velen besschouwen voetbal als een religie en sommige fans maken er dan ook veel werk van om te laten zien, welke specifieke sekte, of land ze ondersteunen. Een bepaalde fan deed wel erg veel wenkbrauwen fronsen. Niemand minder dan Jezus Christus (zelf een geboren Jood), heeft zich laten zien in een shirtje van Italië.

De Braziliaanse Katholieke kerk is niet te spreken over een Italiaanse commercial, waarin het gigantische Jezusbeeld bij de stad Rio de Janeiro is gehuld in een voetbalshirt van de Azzuri. De aartsbisschop van Rio heeft de Italiaanse staatszender beschuldigd van blasfemie en het schenden van copyright. Ter compensatie eist het bisdom daarom een lief sommetje van tussen de 5 en 7,5 miljoen euro.

Edio Constantini, baas van het sportbureau van het Vaticaan, vertelde een Italiaanse krant dat "in tijden wanneer religieuze waarden steeds onbelangrijker worden en alles maar in het teken van geld verdienen staat, dan is het niet vreemd wanneer mensen verontwaardigd gaan reageren. En soms zelfs een daad kunnen stellen met geweld".

Een woordvoerder van het betrokken aartsbisdom doet ook een duit in het zakje: "Dit is vergelijkbaar met dat de Braziliaanse tv een spotje zou maken, waarin halfbloedjes allerlei spannende dingen zouden doen met gladiatoren in het Colloseum!"

Paus Frans, zelf een voetbalfan, heeft nog niet gereageerd. Maar aangezien hij een seizoenkaart heeft van de Argentijnse voetbalclub San Lorenzo, is de kans aanwezig dat hij Jezus liever in een ander shirt ziet rondhuppelen.