Flatspringer Tilburg stond onder toezicht Jeugdzorg

De vader die vrijdagochtend met zijn 2-jarig zoontje van een flat in Tilburg sprong, stond sinds vorig jaar juni onder toezicht van Bureau Jeugdzorg. Volgens directeur Kees Swaanen was er echter geen veiligheidsrisico voor het kind. "Het is verschrikkelijk", zegt hij tegen Omroep Brabant. Bureau Jeugdzorg gaat de komende dagen kritisch bekijken of het incident voorkomen had kunnen worden.

De man overleefde de sprong van de flat in de Sibeliusstraat niet. Zijn zoontje ligt met ernstige verwondingen in het Radboudumc in Nijmegen. Zijn moeder is bij hem.

De man had relationele problemen met zijn vrouw en zou werkloos zijn. "De ouders woonden niet meer bij elkaar", wijdt Swaanen uit. "De onderlinge problemen waren bij ons bekend, maar we hadden dit niet kunnen voorzien."

De rechtbank legde vorig jaar op advies van de Raad voor de Kinderbescherming een ondertoezichtstelling op. Een gezinsvoogd van jeugdzorg begeleidde het gezin sinds een klein jaar.

De flat waar de Tilburger met het kind vanaf sprong telt twaalf verdiepingen. Hij sprong volgens de politie vermoedelijk van een van de bovenste verdiepingen. Wat zijn motief is geweest, is onduidelijk. De politie is op zoek naar getuigen die de man hebben zien springen of de man kort voor het incident hebben gezien.