Rappers willen Clippers kopen

Puff Daddy en Dr. Dre overwegen afzonderlijk om de Los Angeles Clippers te kopen. De huidige eigenaar van de Amerikaanse basketbalclub moet de Clippers mogelijk gedwongen verkopen wegens racistische uitlatingen.

"Ik denk er over na, ja. Absoluut", zegt Dr. Dre voor de camera van de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ. Puff Daddy twitterde dat hij eigenlijk een fan van de New York Knicks is, maar ook een zakenman en het uitbrengen van een bod dus zeker zou overwegen. "Noem je prijs", schreef hij.

De twee kunnen zich de koop van de Clippers best veroorloven. Puff Daddy en Dr. Dre eindigden onlangs op respectievelijk plaats een en twee van Forbes' lijst met rijkste hiphopsterren. Het Amerikaanse zakenblad schatte het vermogen van eerstgenoemde op zo'n zevenhonderd miljoen dollar en dat van Dr. Dre op 550 miljoen. Ook bokser Floyd Mayweather heeft overigens oren naar een overname.

Clippers-eigenaar Donald Sterling raakte in opspraak omdat hij zijn vriendin verbood om te gaan met zwarte mensen. Dat bleek uit een opname van het bewuste telefoongesprek, dat onlangs uitlekte.