Werkgever Tristan van der V. aansprakelijk gesteld

Een aantal slachtoffers van de schietpartij in Alphen aan den Rijn heeft de voormalige werkgever van Tristan van der V. aansprakelijk gesteld. Dat heeft hun advocaat Lionel Lalji dinsdag laten weten. De werkgever was volgens hem op de hoogte van onder meer de psychische klachten en wapenbezit van de veroorzaker van het bloedbad.

Bij getuigenverhoren eerder dit jaar in de rechtbank in Den Haag kwam aan het licht dat de werkgever wist dat Van der V. een gevaar was voor andere werknemers, aldus Lalji in een verklaring. Ook wist hij van een anonieme brief waarin werd gewaarschuwd voor het gevaar van zijn werknemer, zo beweert de raadsman.

"Ondanks deze wetenschap heeft de voormalige werkgever noch de ouders van Tristan van der V. noch de politie gewaarschuwd." Lalji heeft de werkgever daarom namens een aantal slachtoffers aansprakelijk gesteld voor een 'onrechtmatige daad'.

De verzekeraar van Van der V. keert 454 duizend euro uit als schadevergoeding voor de slachtoffers van de schietpartij, zo werd eerder op de dag bekend. De slachtoffers kregen dinsdag een brief van Nationale-Nederlanden, waar Van der V. een aansprakelijkheidsverzekering had.

Bij de schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof, vorige week drie jaar geleden, kwamen zes mensen om het leven en raakten zeventien mensen gewond. Van der V. pleegde vervolgens zelfmoord.