Geen zwabber voor Achmed en Ali

Bij discriminatiemeldpunt Radar Brabant is een klacht binnengekomen over de praktijken van Budget Cleaning Brabant uit Waalwijk. Ze hebben namelijk alleen vacatures voor schoonmakers 'van Hollandse bodem'. "Achmed en Ali zullen vast hele goeie mensen zijn, maar ik hoef ze niet", laat directeur Wesley de Laat weten.

Het schoonmaakbedrijf snapt de commotie echter niet. De Laat zegt namelijk geen racist te zijn, maar allochtonen geen valse hoop te willen geven. "Ik nodig ze gewoon niet uit."

De beste man is een man van principes. Niet alleen Turken, Marokkanen en Polen zijn niet welkom, maar helemaal niemand met een andere komaf dan Nederlands. "Ook koningin Maxima komt er niet in."

De schoonmaakbaas zegt dat andere bedrijven hypocriet rond het weigeren van buitenlanders zijn, maar De Laat zegt op voorhand al duidelijkheid te willen scheppen. "We werken nou eenmaal in het hoogste segment van onze branche. En uit marktonderzoek in Brabant blijkt dat iedereen liever een Hollander dan een allochtoon heeft. Alleen niemand durft het openlijk uit te spreken."