Todt: "Geen budgetlimiet in Formule 1"

Er komt voorlopig geen budgetlimiet in de Formule 1, zo heeft FIA-president Jean Todt bekendgemaakt. De Fransman was hier voorstander van om zo de kleinere teams het hoofd boven water te kunnen laten houden, maar kreeg onvoldoende steun voor de plannen.

De limiet had volgend jaar in moeten gaan, maar de Strategy Group van de Formule 1 (Red Bull, Ferrari, Mercedes, Williams, McLaren en Lotus) heeft het plan afgewezen. De teams zeggen dat het instellen van een limiet die ieder team tevreden zou stellen een onmogelijke opgave is. In plaats daarvan moeten besparingen via de technische en sportieve reglementen gerealiseerd gaan worden.

Todt: "De meeste teams waren voorstander van de budgetlimiet, maar ik heb begrepen dat alle teams die in de Strategy Group zitten nu tegen zijn. Met de commerciële rechtenhouder en zes teams zijn twaalf van de achttien tegen, waardoor ik de maatregel niet op kan leggen, dus komt er geen budgetlimiet. Of ik teleurgesteld ben? In zekere zin wel, want het is nu mogelijk veel lastiger om de kostenreductie, die in mijn ogen nodig is, te bereiken. Iedereen zegt er voor te zijn om de kosten terug te brengen, maar dan wel via de technische en sportieve reglementen."