Bloemendaal houdt stand en bereikt finaleplaats

Hockeyclub Bloemendaal heeft zich zondag geplaatst voor de finale van de play-offs. De Noord-Hollanders hielden tegenstander Kampong in Utrecht op 1-1. Doordat de eerste ontmoeting in een 2-1 zege voor Bloemendaal eindigde, trok de ploeg van coach Russell Garcia gemeten over twee duels aan het langste eind.

Kampong wist niet alleen dat het uit een ander vaatje moest tappen dan op zaterdag, de Utrechters deden dat aanvankelijk ook. De allereerste kans van de wedstrijd leverde namelijk meteen een treffer op. Constantijn Jonker drukte succesvol af na prima voorbereidend werk van Robbert Kemperman aan de linkerkant van het veld. In de eerste helft had Kampong weinig te duchten van Bloemendaal, dat slechts sporadisch gevaarlijk werd. De beste kans voor de rust was voor Kampong-spits Thierry Brinkman, wiens inzet voorlangs het vijandige doel ging.

Na de pauze was het juist Bloemendaal dat als een komeet uit de startblokken kwam. Zeventien seconden na de hervatting lag de gelijkmaker er namelijk in, via Roel Bovendeert die van dichtbij raak prikte. Kampong moest op zoek naar de tweede treffer. Door het resultaat van de eerste wedstrijd was een gelijkspel namelijk niet genoeg voor de domstedelingen.

Hoewel beide partijen na die gelijkmaker weinig voor elkaar onder deden, waren de beste kansen voor Kampong. Onder meer Roderick Weusthof (twee strafcorners en een vrije schotkans) en Sander de Wijn namen het doel van uitblinker Jaap Stockmann onder vuur. De doelman van Bloemendaal capituleerde echter niet, waardoor De Mussen voor de dertiende keer sinds de invoering van de play-offs in de eindstrijd staan