Ecclestone: "Twee nieuwe teams op F1-grid"

Volgens Formule 1-baas Bernie Ecclestone komen er in de komende jaren twee nieuwe F1-teams bij. Dit zullen het Amerikaanse team van Gene Haas zijn en het project van Colin Kolles die hiervoor steun uit Roemenië ontvangt.

Het lijkt erop dat Kolles erop aan stuurt om volgend jaar zijn team te laten debuteren in de Formule 1. De Duitser heeft in eigen land al goede faciliteiten staan en kan daardoor vrij snel een bolide bouwen. Hij zou naar verluidt met Renault-motoren willen rijden. Haas heeft goede contacten bij Ferrari en wil veel technologie uit Maranello gebruiken. De 2015-regels maken het mogelijk om veel onderdelen over te nemen, zolang een team maar een eigen chassis en bodywork maakt.

Ecclestone: "De inschrijving van Haas wordt geaccepteerd. We hebben daarnaast nog een ander team geaccepteerd. Of ze het halen is een ander verhaal. We zijn blij met een aantal extra teams. Ik heb met Jean Todt (president van de FIA, red.) gesproken en we hebben gisteren besloten dat als twee teams de Formule 1 in willen ze welkom zijn."