Stefan GP trekt bid bij FIA terug

Stefan GP zal in 2015 niet als compleet nieuw team op de Formule 1-grid gaan verschijnen. De Serviër Zoran Stefanovic had zich bij autosportfederatie FIA gemeld om de twaalfde plaats op de grid op te vullen, maar het ontbreken van een motorendeal zorgt ervoor dat dit plan niet door kan gaan.

Stefanovic was samen met Gene Haas en Colin Kolles in de running om volgend jaar een nieuw team op de grid te zetten. Een beslissing hierover is nog niet genomen. Eerder probeerde de Serviër het in 2010 met de boedel van Toyota, maar had toen geen cent te makken. Het bedrijf waar hij toen mee schemerde bleek een lege huls te zijn.

Ditmaal laat Stefanovic aan Omnicorse weten dat hij geen contract heeft kunnen sluiten met Mercedes, Renault of Ferrari. "Omdat we geen overeenkomst over de motor hebben kunnen sluiten kwam onze deelname in de knel en hebben we middenin het selectieproces af moeten haken. Er was geen gelijkheid in behandeling, maar we hebben de toekomst in de F1."

Stefanovic wordt nu gelinkt aan het Formule 1-team Marussia. Zelf wil de Serviër hier niet op ingaan omdat er gesprekken met andere teams zouden lopen. De vraag blijft of ze wat op gaan leveren.