Nieuwe aanslag op huis ex-Hells Angel

Opnieuw is een aanslag gepleegd op het het huis van voormalig vicepresident van de Hells Angels Harrie Ramakers in het Limburgse Nieuwstadt. Door de tweede aanslag in een week tijd leven er grote zorgen bij omwonenden, meldt burgemeester van de gemeente Jos Hessels op Twitter. Ook hij is bezorgd.

Vorige week werd zaterdagnacht rond 03.00 uur een klap gehoord. De politie dacht aanvankelijk dat de woning was beschoten, maar concludeerde later dat het waarschijnlijker is dat een explosief is gebruikt. Door de aanslag raakten de woning en enkele geparkeerde auto's ernstig beschadigd. Het is nog niet duidelijk wat deze keer is gebruikt. Bij beide aanslagen vielen geen gewonden.

De politie weet nog niet wie achter de vernielingen zit of van welk motief moet worden uitgegaan. Ramakers was vicepresident van de Hells Angels-afdeling Nomads uit Oirsbeek. Hij is inmiddels lid van de rivaliserende motorclub Bandidos, die sinds vorig weekeinde een chapter heeft in Sittard.

De advocaat van Ramakers, Gitte Stevens, liet eerder weten dat haar cliënt niet denkt dat de aanslag het werk is van een rivaliserende motorbende. Zij sprak van een erecode waarin staat dat motorclubs of leden nooit de privéwoning van een lid tot doelwit maken.