Chris Brown in zijn uppie achter tralies

Chris Brown heeft in de gevangenis geen huisgenootje. Vanwege veiligheidsredenen zit de 24-jarige zanger in zijn eentje in een cel, schrijft entertainmentzender E! Brown zit sinds vrijdag vast nadat hij uit een afkickkliniek werd gezet. Daarmee overtrad hij voor de zoveelste keer de voorwaarden van zijn proeftijd.

Brown verblijft in de Men's Central Jail in Los Angeles. Daar zit hij nog ruim een maand: tot zijn volgende hoorzitting op 23 april moet de zanger brommen. Brown heeft een eigen cel om hem te beschermen tegen andere gevangenen. In het vertrek staat volgens E! niet veel meer dan een bed.

De entertainmentzender wist bovendien te achterhalen wat er dinsdag op het menu stond in de gevangenis. Brown kreeg, net als de andere gevangenen, spaghetti met gehaktballen, erwten, wortelen en een salade voorgeschoteld. Een toetje zat er voor de boefjes niet in.

Brown loopt het risico jarenlang achter tralies door te moeten brengen. De zanger riskeert een celstraf van vier jaar omdat hij de voorwaarden van zijn proeftijd maar blijft overtreden. Brown kreeg de proeftijd in 2009 opgelegd nadat hij zijn toenmalige vriendin Rihanna in elkaar timmerde. De rechter die maandag bepaalde dat Brown voorlopig moet brommen, stelde dat het voor de zanger 'onmogelijk lijkt uit de problemen te blijven'.