Wethouder betreurt ophef 'privékwestie' wietvondst

De Limburgse wethouder Fons Heuts van de gemeente Nuth betreurt het dat de vondst van een wietdrogerij in de kelder van zijn zoon zo breed wordt uitgemeten in de landelijke media. Dat zegt hij in een reactie. "Dit zou normaal gesproken niet eens het lokale krantje halen, maar omdat het mijn zoon betreft in verkiezingstijd staat het opeens overal."

Heuts, die in december het CDA de rug toekeerde en een eigen partij begon, spreekt van een privékwestie. "Ik heb vier kinderen. Drie zijn er probleemloos en eentje niet. Het is een jongen van 33 jaar. Die is zelf verantwoordelijk voor zijn daden."

De 70-jarige bestuurder hoopt niet dat het nieuws over de aanhouding van zijn zoon schadelijk is voor zijn verkiezingscampagne. Hij rekent erop dat de mensen hem beoordelen op zijn prestaties als wethouder.

De politie stuitte zondagnacht bij toeval op de dertien kilo wiet. Patrouillerende agenten reden bijna over twee hondjes. Die leidden de agenten naar een woning. Toen daar werd opengedaan, roken ze wiet en zagen ze iemand met zakken leuren. Ook daar bleek wiet in te zitten.

Heuts zegt de deur niet plat te lopen bij zijn zoon, maar wel vaak in het pand daarnaast te komen omdat hij daar zelf werkt. Hij heeft nooit iets opgemerkt. "Ik weet niet eens hoe dat spul ruikt. Als ik het had ontdekt dan zou ik echt maatregelen hebben genomen. Zoals een vader ook met zijn kind hoort te doen als die zoiets doet."