Conan O'Brien presenteert MTV Movie Awards

Conan O'Brien gaat volgende maand de MTV Movie Awards presenteren. "Na acht jaar van intense onderhandelingen mag ik de op één na meest prestigieuze awardshow van MTV presenteren", laat de Amerikaanse talkshowpresentator weten. De makers willen zowel bij de promotie als tijdens de avond uitgebreid gebruikmaken van het videokanaal Our2ndLife op Youtube.

Het kanaal, met zo'n anderhalf miljoen leden en ruim acht miljoen kijkers, wordt gerund door zes jonge komedianten. Ze gaan enkele spots produceren die in de weken voorafgaand aan de show op tv worden vertoond. Ook zijn de mannen aanwezig op de rode loper.

"Het idee is om internetberoemdheden onze wereld in te krijgen", zegt Colin Helms, topman van MTV. "Zo krijgen we een authentieke club die onze programma's leuk vindt maar onze programma's ook aan hun eigen publiek presenteert."

O'Brien was voor MTV een logische keus. De 50-jarige presentator heeft immers een enorme schare fans opgebouwd op Twitter, Facebook en Youtube.

De 2014 MTV Movie Awards worden op zondag 13 april uitgereikt in het Nokia Theatre in Los Angeles. De show is live op de Amerikaanse televisie te zien. In de week erna volgt ook de Nederlandse tv, maar een exacte datum is nog onbekend.


Conan O'Brien presenteert MTV Movie Awards (Foto: Novum)