Meer passagiers vliegen businessclass

Het aantal zakelijke vliegreisjes nam in 2013 toe door een aantrekkende wereldeconomie. Vorig jaar vlogen er 4,2 procent meer passagiers businessclass. Dat meldt de internationale vliegbrancheorganisatie IATA maandag. De groei was wel iets lager dan in 2012, toen het mondiale aantal verkochte zakelijke stoelen groeide met 4,8 procent.

De groeicijfers lagen in de laatste maanden van het jaar hoger dan de rest van het jaar. In december werden er 5,5 procent meer stoelen in de dure klasse verkocht dan in diezelfde maand een jaar eerder. In november was dat al 5,4 procent.

Volgens IATA is de stijging te danken aan de 'positieve ontwikkelingen in de zakelijke markt' in de tweede helft van vorig jaar. Omdat de groei van het marktvertrouwen en exportcijfers volgens de laatste statistieken weer iets daalden, valt de groei waarschijnlijk ook lager uit, zegt IATA.

In Azië was de groei met 4,3 procent bijna de helft lager dan een jaar eerder omdat de economische groei van China tegenviel. In Noord-Amerika was de groei 2,3 procent. Een jaar eerder was dat nog 0,6 procent.