Yarnold wint skeletongoud

Elizabeth Yarnold heeft het goud op de skeleton gepakt. De Britse was een dag eerder al de beste in de eerste en tweede run, op vrijdag was ze opnieuw in beide runs de snelste. Uiteindelijk won ze met een grote voorsprong op de Amerikaanse Noelle Pikus-Pace.

In de derde run kwam Yarnold met 57,91 tot een nieuw baanrecord. Alleen de Russische Olga Potylitsina kon een beetje in de buurt blijven, zij schoof daardoor op naar de vierde plek. Tweede stond nog altijd Pikus-Pace, voor de eveneens Russische Elena Nikitina.

In de vierde run veranderde er niet veel meer bovenin het klassement. Katie Uhlaender uit de Verenigde Staten haalde Potylitsina nog in, en even leek het erop dat ook Nikitina langzamer zou gaan. De Russische kon onderin de baan echter nog genoeg snelheid vinden om het brons veilig te stellen en de wereldkampioene van 2012 naar de vierde plek te verdringen. De strijd om goud en zilver was zoals verwacht werd niet spannend meer. Pikus-Pace kon relatief rustig naar het zilver sleeën, terwijl Yarnold ondanks een run met meerdere fouten een totale voorsprong opbouwde van 0,97 seconden.

Pikus-Pace klom direct na haar run het publiek in om haar man en kinderen te omhelzen. In 2005 werd ze door een bobslee aangereden en brak ze haar been, waardoor ze als één van de grote favorieten de Spelen van 2006 aan zich voorbij moest laten gaan. In 2010 greep ze één tiende van een seconde naast het brons, waarna ze stopte met de sport. Na een miskraam in 2012 besloot ze toch de sport weer op te pakken, met als resultaat eindelijk een olympische medaille.