Dancefestival Extrema Outdoor krijgt extra podium

Extrema Outdoor krijgt dit jaar een extra podium. Dat maakte het dancefestival, dat daarmee uit zeven zogenoemde area's bestaat, vrijdag bekend. Extrema Outdoor vindt op 12 juli voor de negentiende keer plaats bij Eindhoven.

Het nieuwe podium biedt ruimte aan het futurefunkgeluid. "Startend met kwalitatieve deephouse, langzaam overgaand in een drijvende opzwepende funky tech house. Een ritmische, sexy trein die doordendert", omschrijft festivaldirecteur Marcel Mingers future funk. "Kwaliteitshouse van de toekomst."

Extrema Outdoor voegt dit jaar niet alleen een nieuw podium toe. Ook komen er drie extra muziekarea's, waar een divers programma staat gepland. "Plekken om even te ontsnappen aan alle beats en omringd door barretjes en catering tot rust te komen", legt Mingers uit.

Verder herintroduceert Extrema Outdoor op veler verzoek de eindshow en krijgt techno weer een eigen podium. Welke dj's en danceacts dit jaar van de partij zijn tijdens het festival, wordt volgende maand bekendgemaakt. Kaarten voor Extrema Outdoor zijn sinds december te koop. Het festival hoopt in juli 35.000 bezoekers te verwelkomen.