'Drugsdealer' wilde leven Hoffman redden

Een van de vier verdachten die zijn opgepakt na de dood van Philip Seymour Hoffman heeft van zich laten horen. "Hij was mijn vriend", zegt muzikant Robert Vineberg, die ervan wordt verdacht heroïne te hebben verkocht aan de overleden acteur, in een eerste reactie sinds zijn arrestatie. "Ik had hem kunnen redden." Hoffman, die dood werd gevonden met een spuit in zijn arm, overleed naar verluidt aan een overdosis heroïne.

"Als ik bij hem was geweest zou het niet zijn gebeurd. Niet onder mijn toezicht", zegt Vineberg achter de tralies tegen de Amerikaanse krant New York Post. "Snap je het dan niet? Ik ben een zondebok", aldus de jazzmuzikant. "Al het tot nu toe aangedragen bewijs heeft aangetoond dat Robert meneer Hoffman niet heeft voorzien van de verdovende middelen die zijn onfortuinlijke dood hebben veroorzaakt", voegt zijn advocaat toe.

In de woning van de vorige week overleden Hoffman werden zo'n zeventig zakjes heroïne aangetroffen. Vrijdag werd afscheid genomen van de acteur, tijdens een privédienst in de Church of St. Ignatius Loyola in New York. Hij werd 46 jaar oud.