Man begraven op zijn Harley

Voor Billy Standley uit Ohio, Amerika, is na zijn overlijden een levenswens in vervulling gegaan. Hij is begraven, zittende in een stoere pose op zijn Harley.

Maar makkelijk was het zeker niet. Er waren drie begraafplaatsen voor nodig en een brute hijskraan om de grote doodskist in het graf te laten zakken. De kist zelf was ook een aardige klus voor de beide zoons: een houten bodem met daarop een stalen constructie, opgevuld met plexiglas. Dit zodat alle rouwende familie en vrienden konden zien hoe Billy niet alleen geestelijk naar de hemel rijdt, maar dit ook fysiek kon uitbeelden. Om het lijk, gekleed in zwart leer, handschoenen en een witte helm fatsoenlijk op zijn stalen ros te monteren waren vijf mensen nodig.

De motor, een Electra Glide Cruiser uit 1967 was vanzelfsprekend zeer belangrijk voor de eigenzinnige Standley. Naar eigen zeggen hielp het hem het gevoel voor avontuur te behouden nadat hij voor het huisje-boompje-beestje ging. Vanaf zijn dertiende werkte Billy als hulpje op een boerderij en later deed hij mee aan Rodeo-shows.

Hij heeft het project zelf opgestart. Hij kocht de drie begraafplaatsen naast de rustplaats van zijn vrouw Lorna en liet regelmatig in zijn garage bezoekers om te laten zien wat voor mooie constructie zijn zoons voor hem gebouwd hadden. Ook stond hij erop dat de hele dienst zich buiten zou afspelen, zodat al zijn motorvriendjes de uitvaart konden bijwonen.

Billy stierf op de leeftijd van 82 aan longkanker. Afgelopen vrijdag is hij ter aarde besteld. Veel familieleden zijn het erover eens dat het een ietwat bizarre of zelfs schokkende uitvaart was.