Doden door noodweer op Sardinië

Op het Italiaanse eiland Sardinië zijn na zwaar noodweer ten minste zestien mensen om het leven gekomen. Het dodental kan nog stijgen omdat hulpdiensten enkele afgelegen plaatsen waar huizen onder water staan nog niet hebben bereikt, zei het hoofd van de Italiaanse burgerbescherming, Franco Gabrielli.

De Italiaanse premier Enrico Letta heeft zijn kabinet dinsdagochtend voor spoedberaad bijeengeroepen. Waarschijnlijk zal de noodtoestand worden afgekondigd om geld en middelen vrij te maken voor de hulpverlening.

De burgemeester van Olbia, Gianni Giovanelli, sprak van een 'apocalyptische' storm. Rivieren en beken veranderden in kolkende modderstromen die bruggen deden instorten. Grote delen van de stad stonden blank, op sommige plaatsen stond het water drie meter hoog.

Gouverneur Ugo Cappellacci van Sardinië zei dat onder de doden een gezin van vier personen is, vermoedelijk afkomstig uit Brazilië. Onder de doden zijn ook drie inzittenden van een auto die in Gallura van een ingestorte brug viel en een politieman die een ambulance escorteerde en in Dorgali met auto en al te water raakte en verdronk.