'Gabe Newell' is Half-Life 3-gezeur zat

Update: Oeps. We hadden over het hoofd gezien dat Dorkly een parodie- en satire-website is. De brief van 'Gabe Newell' is dus nep. Excuses voor de verwarring. De brief blijft desondanks erg leuk.

De 'grote' Valve-baas Gabe Newell lijkt het jarenlange gezeur over Half-Life 3 zat te zijn. In een blogpost op de website Dorkly laat de beste man zich van zijn meest gefrustreerde kant zien en vertelt hij hoe raar de gaminggemeenschap eigenlijk wel niet is.

Valve is volgens Gabe al jarenlang heel hard bezig om de gamewereld naar nieuwe hoogtes te duwen. Via hun platform Steam en de aangekondige Steam Box en Steam Controller wil het bedrijf gameontwikkelaars dwingen nieuwe hoogtes te bereiken en games te maken die dezelfde impact hebben als Half-Life toen deze uitkwam.

Gabe geeft aan wel te snappen dat mensen zo vreselijk zitten te wachten op Half-Life 3. Het verhaal is volgens zijn eigen zeggen van ongeëvenaard niveau en het verhaal is met een gigantische cliffhanger geëindigd.

Wat Gabe dan weer niet snapt, is dat gamers blijkbaar meer op een volgende sequel zitten te wachten, dan op een geweldige innovatie in games zoals Half-Life dat deed. Hij zegt dat gamers blijkbaar liever zien dat Valve net als Activision met de Call of Duty-serie op haar lauweren gaat rusten en alleen maar sequels uitpoept in plaats van een veel gewaagder pad kiezen en voor briljantheid gaat.

Gabe eindigt zijn betoog dan ook met een flinke steek naar Half-Life-fans: "It's almost as if you want us to come out with more sequels that lack the sort of surprise that comes with new, original games. It's almost as if you're comfortable with a known property and don't want to challenge yourself with new types of games. It's almost as if you just want us to be more like Activision and EA."

"You want Half-Life 3? You got it. We'll put out a new Half-Life every year.They'll be Origin-only. They'll have to connect to Facebook to play. They'll have assloads of day-one DLC. They'll have goddamn microtransactions."

"You'll be living your worst nightmare. You'll be speechless. You'll be living Half-Life."

Was getekend, Gabe Newell.