Denen smijten islamkritische moslima in cel

Een Iraans-Deense moslima is dankzij een anti-racismewet in de cel beland. Ze schreef namelijk dat er wereldwijd veel moslimmannen zijn die hun dochters vaak vermoorden, verkrachten en misbruiken. Dat zou worden veroorzaakt door een disfunctionele, inhumane cultuur en religie.

Firoozeh Bazrafkan stelt ook dat de Koran een immoreel en geschift handboek is in vergelijking met twee andere bekende geloofshandboeken. De vrouw, die haar mening niet onder stoelen of banken blogt, publiceerde dit wildersiaanse standpunt in december 2011 in haar blog op de site van nieuwsblad Jyllands-Posten.

Het stadsgerecht te Aarhus oordeelde in eerste instantie dat er geen sprake was van racisme. Het hogere gerechtshof beargumenteerde echter dat haar uitspraken neerbuigend en generaliserend waren voor moslimmannen en veroordeelde de mondige moslima tot een boete van 5000 Deense kronen [ongeveer 670 euro red.] of vijf dagen staatshotel. Firoozeh vindt dat oneerlijk omdat veel islamitische codes vaak gebruikt worden door veel moslimmannen om hun daden goed te praten. Ze bepleitte verder dat ze daarmee niet zegt dat alle moslimmannen dit doen.

De veroordeling van mevrouw Bazrafkan is de vierde die tot stand is gekomen door de anti-racismewet. Jesper Langballe, een voormalig lid van de Deense volkspartij en Lars Kragh, een activist voor de vrijheid van meningsuiting gingen haar voor.