FOK!filmblik: The Warrior and the Sorceress (1984)

Aan het begin van de tachtiger jaren waren sciencefiction films enorm populair. Films als Star Wars en Mad Max hadden vele filmmakers weten te inspireren en zo kon het gebeuren dat op 7 september 1984 de Argentijns-Amerikaanse fantasy film The Warrior and the Sorceress in de bioscopen verscheen.

The Warrior and the Sorceress

The Warrior and the Sorceress was geregisseerd door John C. Broderick en kende een cast met David Carradine, Maria Socas en Luke Askew in de belangrijkste rollen. Het scenario van de film was duidelijk gebaseerd op Akira Kurosawa's Yojimbo, al zat er in deze verfilming behoorlijk veel meer naakt en bloedig geweld.

The Warrior and the Sorceress 1

Het verhaal van The Warrior and the Sorceress speelt zich af op de woestijnplaneet Ura. Twee rivaliserende bendes, onder leiding van Zeg the Tyrant (Luke Askew) en Bal Caz (William Marin), vechten op de planeet om de enige nog te gebruiken waterbron. De huurling Kain (Carradine) zegt te willen vechten voor de hoogste bieder en weet zo de bendes tegen elkaar uit te spelen.

The Warrior and the Sorceress 2

The Warrior and the Sorceress is een film die duidelijk de sfeer van een Roger Corman film uitstraalt. De film was dan ook een groot succes in de Amerikaanse drive-in theaters en de grindhouse theaters waar de rolprent tot in de vroege uurtjes te aanschouwen was. Voor de lage kosten van een bioscoopkaartje had je wel een film met: Maria Socas topless, nog meer tetten, een dikke kerel met een chagrijnige hagedis, een chick met vier tieten (jawel dat leest u goed: vier tieten) en dan nog ook eens David Carradine.