Ma Kardashian niet blij met Obama

Kris Jenner heeft uitgehaald naar de Amerikaanse president Barack Obama. De president had het vorige maand over Jenners dochter Kim Kardashian toen hij sprak over de veranderde Amerikaanse droom. Dat schoot bij Jenner in het verkeerde keelgat.

"Kinderen zagen vroeger niet elke dag wat Kim Kardashian draagt of waar Kanye West vakantie viert", gaf de president als voorbeeld van de veranderingen die hij ziet. Obama zei dat de Amerikaanse droom vroeger bestond uit een goede opleiding, baan en huis. Tegenwoordig gaat het er volgens hem om dat hoe rijker je bent, hoe extravaganter je uitgavenpatroon moet zijn.

In haar talkshow sneerde Kris Jenner eerder deze week naar de president. "Ik vind het geweldig dat mensen streven naar een goede baan, maar had geen idee dat de lat niet hoger dan dat lag", reageerde de 57-jarige, die manager van haar dochter is. "Mij is altijd geleerd: heb grote dromen, werk hard en je kan doen wat je wil."

Volgens Jenner werkt niemand ter wereld harder dan haar dochter. "Ze slaapt nooit, ze doet het nooit rustiger aan en werkt ontzettend hard voor alles wat ze heeft." Ook van schoonzoon Kanye heeft de president volgens Jenner een verkeerd beeld. "Kanye gaat nooit op vakantie."

Ook Obama's opmerking over de riante woning die Kim en Kanye begin dit jaar aanschaften, stoorde Jenner. "Dankzij haar baan kan Kim in een huis van bijna 950 vierkante meter wonen. Als ik me niet vergis, woont de president dankzij zijn baan in een woning van ruim 5100 vierkante meter."

Het leven van de Kardashians en hun aanhang is te volgen in diverse reallifesoaps. Onder meer luxe familievakanties en extravagante bruiloften komen voorbij in de programma's, die wereldwijd miljoenen kijkers trekken.