VS druk met drones in Jemen

In Jemen is donderdag voor de derde keer in 24 uur een Amerikaanse droneaanval uitgevoerd. Daarbij zijn drie vermoedelijke strijders van Al-Qaida doodgedroned. Dat heeft een bron bij de Jemenitische veiligheidsdiensten gezegd. Het dodental van donderdag door droneaanvallen in Jemen komt daarmee uit op 12.

De aanval was gericht op een auto in de provincie Hadramawt, waar eerder op de dag ook al een aanval met een onbemand vliegtuig werd uitgevoerd. De eerdere aanval kostte aan drie mensen het leven. Bij de eerste droneaanval, in de centraal gelegen provincie Marib, werden zes vermoedelijke Al-Qaida-leden gedood.

In minder dan twee weken tijd hebben de Amerikanen nu al acht droneaanvallen op doelen in Jemen uitgevoerd. Daarbij zijn 34 mensen doodgedroned. Washington beschouwt de Jemenitische tak van Al-Qaida als een van de gevaarlijkste terreurgroepen ter wereld. Washington en Londen hebben inmiddels vanwege een zeer serieuze terreurdreiging hun ambassadepersoneel uit Jemen geëvacueerd. Ook Nederland heeft zijn ambassadestaf uit Sanaa weggehaald.