R'damse dierenbeul gaat gewoon door

Zo'n twee weken geleden werd Nederland opgeschrikt door een gruwelijke zaak: een gewetenloze dierenhandelaar had tientallen dieren laten verhongeren. De man werd opgepakt maar stond al snel weer op vrije voeten. Nu heeft hij aangegeven nergens spijt van te hebben en gewoon door te gaan met zijn praktijken.

Dan Chavello Plak, zoals de man voluit heet, verklaart tegenover AD/Rotterdams Dagblad dat hij niets verkeerd heeft gedaan: "Wat ik doe is legaal. Ik heb hier niet eens een vergunning voor nodig." Op zijn Facebookpagina herhaalt hij dat sentiment nog eens fijntjes: "wat ik doe is legaal en niet ilegaal dus houd je bek als je niet weet waar je het over heb ja."

Chavello zet zijn zaak momenteel voort vanuit een loods in Rotterdam. Hij stelt niet meer te verkopen aan 'nederlandse partuculieren' want dat zijn 'alleen maar drama zeikers': "Ik werk ook vanuit Duitsland. Mijn omzet is 20.000 tot 40.000 euro per week." Ondanks doodsbedreigingen en rechtszaken gaat hij gewoon door: "Niemand stopt mij."

Directeur van de Rijnmondse Dierenbescherming Rinus Hitzert is woest: "Hoe is het mogelijk dat deze moordenaar van dieren na zijn aanhouding alweer vrij is en ongestoord zijn gang kan gaan in rechtstaat Nederland?" Hij roept de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb op om per direct in te grijpen.

Chavello werd opgepakt toen de politie na een klacht over stankoverlast 140 kadavers van exotische dieren aantrof in een dierenwinkel die al enkele maanden gesloten was. Volgens Chavello waren de meeste dieren al gestorven tijdens het transport, en heeft hij alleen de dingo's laten creperen. Ook wordt hij verdacht van bedreiging en diefstal van zeldzame reptielen.