Vermogen onderschat: prins over de zeik

Prins Alwaleed bin Talal voelt zich enorm op zijn teentjes getrapt door Forbes Magazine. Dit tijdschrijft heeft namelijk de onvergevelijke fout gemaakt door het vermogen van de sympathieke prins zwaar te onderschatten. Reden genoeg voor meneer Talal om Forbes maar voor de rechtbank te slepen.

Als we Forbes mogen geloven bezit Alwaleed -vrienden mogen hem Al noemen- slechts een schamele 20 miljard dollar terwijl dit, volgens de prins in werkelijkheid bijna tien miljard meer hoort te zijn, namelijk 29,6 miljard. De verontwaardiging zit hem voornamelijk in de ranking van Forbes' lijst van rijke mensjes. Hierop staat Al namelijk op een schandalig lage 26ste plaats, gedeeld met Carl Icahn en de broertjes Kwok, duidelijk ver beneden zijn stand. Naar Al's eigen idee zou hij veel hoger moeten staan, namelijk op plaats 11.

In een uitermate sportieve reactie heeft Al al laten weten dat Forbes bewust verkeerde cijfers hanteert om de arme mensen in het Midden-Oosten zelfs nog armer af te spiegelen dan ze al zijn. De zaak gaat vreemd genoeg plaatsvinden in Londen, een plaats waar zowel Forbes als Al weinig mee heeft. Waarschijnlijk niet echt een handige 'move' van Al.

Al is een neef van Koning Abdoellah van Saoedi Arabië en bovendien een van de vele kleinzonen van de stichter van dit land: Mohammed bin Saud. Al woont op een leuk landgoedje van vier miljoen vierkante kilometer waarop zijn bescheiden optrekje staat: een volledig gemarmerd paleis met slechts 420 kamers. Op het landgoed vind je onder andere vijf kunstmatige meren, nog meer paleizen en een mini-Grand Canyon. Tevens is de prins in het bezit van een boeiing waarin uiteraard een heuse troon niet ontbreekt